Сражения бушуват в северозападната Сирия  и днес, в резултат на

...
Сражения бушуват в северозападната Сирия  и днес, в резултат на
Коментари Харесай

100 жертви след два дена сражения в Идлиб

Сражения бушуват в северозападната Сирия   и през днешния ден, вследствие на което при конфликтите сред силите на режима и бойците, водени от джихадисти, бяха убити повече от 100 бойци за два дни, съобщи БГНЕС.
Регионът Идлиб, дом на към три милиона души, се очакваше да бъде предпазен от реализирано преди месеци съглашение за интернационално помирение, само че той е подложено на засилени бомбардировки от страна на режима и неговия съветски съдружник от края на април.
В югозападните околности на следения от джихадистите анклав, след въздушни удари и яростни сражения от вторник починаха 75 съперници на режима в Дамаск и 29 от държавните сили , заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида (СНПЧ).
Към тях се прибавят минимум 14 джихадисти и 19 от проправителствените сили, убити рано в четвъртък.
Бойните дейности са съсредоточени към Тал Мелех в северната част на провинция Хама. " Сблъсъците не престават ", като и режимът, и съветските военни самолети удариха региона, сподели шефът на СНПЧ Рами Абдел Рахман.
На 19 юни, 16 цивилни са били убити при бомбардировки от страна на режима в няколко елементи на бунтовническия регион, сподели той.
Русия и поддръжникът на бунтовниците Турция реализираха съглашение, предвиждащо да предотврати тотално нахлуване против Идлиб през септември, само че тази договорка в никакъв случай не беше изцяло изпълнена, защото джихадистите отхвърлиха да се отдръпват от плануваната буферна зона.
Групата Хаят Тахрир ас-Шам,, водена от някогашни членове на някогашния филиал на Ал Кайда в Сирия, разшири контрола си над района, който обгръща главно провинция Идлиб, както и части от прилежащите провинции Латакия, Хама и Алепо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР